Over Geleide wandeling doorheen het Groen Kwartier

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

06 mrt

Geleide wandeling doorheen het Groen Kwartier

Bert Kwaspen leidt ons rond in deze nieuwe stadswijk.

maandag 6 maart 2023 om 14:00 uur

De stad pakt graag uit met de nieuwe stadswijk 'het Groen Kwartier' op de terreinen van het voormalige militaire hospitaal en het arsenaal van het Belgische Leger. En daar is wat voor te zeggen, want het is een groene zone waar erfgoed en kwalitatief wonen elkaar gevonden hebben.
Bert Kwaspen, gids van Expeditie de Stad, neemt ons op sleeptouw tussen de oude ziekenhuispaviljoenen en de nieuwbouwprojecten. De militaire geschiedenis van deze stad en de werking van het hospitaal en het arsenaal komen aam bod maar eveneens het moeizame proces van verlaten site tot nieuwe stadswijk. We kijken naar de architectuur, de aanleg van het groen en het samenleven op deze fascinerende plek. Eindigen doen we in een café in het PAKT, de stadsjungle aan het Groen Kwartier.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 9,00
Standaard € 12,00

Vertrek aan Artsen Zonder Grenzenstraat 2 (aan de Delhaize)

Reserveren: Walter Hellemans
davidsfonds.janblom@gmai.com of tel 03 2373222

Labels: Geschiedenis & ErfgoedArchitectuurActiviteitWandeling met gids