Over Achter de schermen van het Vleeshuis

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

15 sep

Achter de schermen van het Vleeshuis

Gegidste rondleiding door het Vleeshuis, van kelder tot zolder.

vrijdag 15 september 2023 om 14:30 uur

Het Vleeshuis is het oudste ongeschonden burgerlijke gebouw van Antwerpen. De bouw startte in het begin van de zestiende eeuw, ook wel de Antwerpse Gouden Eeuw genoemd, en duurde drie jaar. Het Steen mag ouder zijn dan het Museum Vleeshuis, maar er werd voortdurend in verbouwd. Het Vleeshuis veranderde in meer dan vijf eeuwen nauwelijks. 
Het Vleeshuis is gebouwd in de stijl van de Brabantse laatgotiek. De spits toelopende gotische ramen zijn typisch voor die tijd. Het Vleeshuis telt zeven verdiepingen. Het hoge dak valt op in de Antwerpse skyline en staat op alle panorama’s. Daarom noemen we het Vleeshuis nog steeds de eerste hoogbouw van de stad Antwerpen.
Vandaag vertelt het Museum Vleeshuis het verhaal van achthonderd jaar muziek in de stad.

De rondleiding gaat tot in de nok van het dak ...  dus redelijk veel trappen maar er wordt wel op ieder verdiep halt gehouden.
Katleen D'Hondt is onze gids.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00

VOLZET

Labels: Geschiedenis & ErfgoedActiviteitBezoek met gids