Over Nacht van de Geschiedenis: Antwerpen 1920

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07 nov
Antwerpen - WZC Hollebeek

Nacht van de Geschiedenis: Antwerpen 1920

VII Olympiade te Antwerpen

dinsdag 7 november 2023 om 19:30 uur

Het is natuurlijk al heel lang geleden en daarom wat vergeten, maar we mogen trots zijn dat Antwerpen gaststad geweest is voor de Olympische Spelen. En dat in moeilijke omstandigheden, want de Grootte Oorlog was nog maar net voorbij. Jasper Truyens, socioloog en doctor in de bewegingswetenschappen, schreef een boek over de voorbereidingen, het politieke en economische getouwtrek, het sportfeest en de beleving ervan. Het feestjaar 2020 viel in duigen door de pandemie, maar we willen de enige Belgische olympiade toch de aandacht geven die ze verdient en daarom deze lezing die doorspekt is met schitterende foto’s en bijzondere anekdotes. We tonen eveneens een kortfilm van Jeannine Weyers. Zij maakte een korte documentaire over haar opa Domien Jacobs die er een zilveren medaille won.
De avond gaat door in de cafetaria van WZC Hollebeek. Daar hebben we zicht op het vroegere Olympisch Stadium, het hart van de spelen.
Om 19u30 bent u welkom voor een drankje, we starten stipt om 20u.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00

Reserveren: davidsfonds.janblom@gmail.com of 03 2373222 (Walter Hellemans)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitNachten van de GeschiedenisLokaal