Over PaStory | Veelstemmigheid verbeeld: de politiek van de herinnering

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

09 nov
Antwerpen - Campus Zuid (KdG)

PaStory | Veelstemmigheid verbeeld: de politiek van de herinnering

Lezing van Maarten Van Alstein, onderzoeker bij het Vredesinstituut.
Met foto-expo van Jimmy Kets.

donderdag 9 november 2023 om 19:30 uur

In 2014 trok fotograaf Jimmy Kets door het land. Op vraag van het Vlaams Vredesinstituut en het Vlaams Parlement bracht hij naar aanleiding van de eeuwherdenking van WOI in beeld hoe het landschap nog steeds herinnert aan die oorlog. Aan de hand van de foto’s van Jimmy Kets staat Maarten Van Alstein, onderzoeker bij het Vredesinstituut, stil bij de eigen- en merkwaardigheden van oorlogsherdenking en de politiek van de herinnering. Dat leidt naar een vraag die vandaag bijzonder actueel is: kunnen we leren uit ons verleden van oorlog en geweld? En hoe respectvol gaan we om met dat verleden?

In de expozaal van Campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool zullen de foto’s van Jimmy Kets tijdens de maanden oktober en november te zien zijn. Voor deze avond gaan we eerst de expo bezoeken en is er een drankje. Met de beelden in onze hoofd krijgen we dan toelichting van de sprekers. Fotograaf Jimmy Kets zal waarschijnlijk ook aanwezig zijn. Deze lezing gaat dus op KDG Campus Zuid door, Brusselstraat 43-45.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 8,00
Studenten € 5,00
Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezingActiviteitLokaal