Over Bezoek huis Mortelmans

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

23 feb

Bezoek huis Mortelmans

Het Huis Mortelmans is een privaat museum gevestigd op nauwelijks 20m van het ouderlijk woonhuis op het Klapdorp, waar componist Lodewijk en schilder Frans Mortelmans zijn opgegroeid.

vrijdag 23 februari 2024 om 14:00 uur

Het Huis Mortelmans is een privaat museum gevestigd op nauwelijks 20m van het ouderlijk woonhuis op het Klapdorp, waar verscheidene generaties Mortelmans zijn opgegroeid:
- componisten Lodewijk Mortelmans en zijn zoon Ivo Mortelmans
- kunstschilders Frans Mortelmans, zijn broer Antoon Mortelmans, nicht Bertha Schiltz en neef Franck Mortelmans.

De tentoonstellingsruimten zijn gelegen op de 1e en 2e verdieping.
Naast talloze schilderijen, foto's en publicaties die hier tentoongesteld zijn, volgen wij een presentatie over het leven en werk van de kunstenaars. 

Lodewijk Mortelmans componeerde pianomuziek, orkestwerken en symfonische gedichten, maar vooral liederen. Hij heeft meerdere gedichten van Guido Gezelle op muziek gezet. Zijn bijnaam was dan ook "De Prins van het Vlaamse Kunstlied". 
Bij een koffie of een thee kunnen wij genieten van de muziek van Lodewijk Mortelmans, live gespeeld op zijn Bösendorfer kwart vleugelpiano.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Standaard € 20,00

VOLZET

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstMuziekActiviteitBezoek met gidsConcert